De Dierenriemtekens

RAM (ARIES): IK BEN

Het dierenriemteken Ram is het eerste teken in de dierenriem en is geboren tussen 21 maart en 19 april. Bij het teken Ram hoort het hoofdkruis en het element vuur. Het hoofdkruis symboliseert een energiestroom naar buiten,  gericht op de omgeving. En het element vuur staat voor actie, enthousiasme en beweging. 

Rammen zijn ware pioniers en staan aan het begin van hun leven. Daarom zijn ze ongeduldig en willen ze het liefst hun zin doordrijven. 

Leren ze meer geduld op te brengen (in hun latere leven) dan komen de positieve kwaliteiten die ze bezitten beter tot hun recht zoals leiderschap en creativiteit.  De planeten Mars en Pluto heersen over het teken Ram. 

Sleutelwoorden van de Ram: levensenergie,  daadkrachtig, assertief, agressief, ondernemend, impulsief, een pionier


STIER (TAURUS): IK HEB

Het dierenriemteken Stier is het tweede teken in de dierenriem en is geboren tussen 20 april en 20 mei. Bij het teken Stier hoort het vaste kruis en het element aarde. Het vaste kruis symboliseert een energiestroom naar binnen, op het innerlijk gericht. En het element aarde staat voor de materie en het praktisch bezig zijn. 

De Stier zoekt zijn innerlijke zekerheden in de materie zoals geld,  bezittingen, luxe, mooie spullen, lekker eten en drinken;  verder alles wat het leven gezelliger maakt.  Een ware levensgenieter dus. Maar vanwege de betrokkenheid met de materie is hij ook in staat zelf dingen te maken.   

Een Stier komt in veel gevallen traag op gang, maar eenmaal op gang is zijn uithoudingsvermogen groot. De planeet van de liefde en schoonheid Venus heerst over dit aardeteken.

Sleutelwoorden van de Stier: de materie, praktisch, rustig, genietend, eerste levensbehoeften, koppig, bezitterig 


TWEELINGEN (GEMINI): IK DENK

Het dierenriemteken Tweelingen is het derde teken in de dierenriem en is geboren tussen 21 mei en 21 juni.  Bij dit teken hoort het beweeglijke kruis en het element lucht. Het beweeglijke kruis symboliseert zowel een energiestroom naar buiten als naar binnen (en visa versa). En het element lucht staat voor communicatie, de ratio en mentale veelzijdigheid.

Tweelingen hebben een speels karakter, zijn communicatief ingesteld en houden zich dan ook bezig met het verzamelen van informatie: wat voor  informatie dan ook, dat maakt ze niet uit.  Voor hun ligt de waarheid in het midden. Ondanks dat bij Tweelingen het mentale aspect de boventoon voert gaat er meer in hen om heen dan ze laten zien. Hun sterrenbeeld laat ook twee gezichten zien (een lach en een traan). 

In hun gedrag kunnen ze nerveus en wispelturig overkomen. Vaak willen ze van alles, ze vinden ook veel dingen interessant. Doordat ze zich willen onderscheiden van de rest van de groep passen ze zich niet snel aan.  De planeet van de boodschapper Mercurius heerst over dit luchtteken. 

Sleutelwoorden van de Tweelingen:  communicatief, informeren, non-conformistisch, de kletskous, de schrijver, twee gezichten, wisselvallig, speels


KREEFT (CANCER): IK VOEL

Het dierenriemteken Kreeft is het vierde teken in de dierenriem en is geboren tussen 22 juni en 22 juli. 

Bij dit teken hoort het hoofdkruis en het element water. We weten inmiddels waar het hoofdkruis voor staat en het element water staat voor onze gevoelsmatige en psychische gevoeligheid.

De Kreeft zal zich daarom op een zorgzame manier richten op zijn omgeving, zoals je ziet bij het moeder- of vaderschap. Maar ook als eigen baas is hij of zij in staat goed voor zijn personeel te zorgen. 


Dit waterteken kan in zijn schulp kruipen wanneer een (nieuwe) situatie te bedreigend voor hem wordt. De Kreeft heeft iemand nodig (een partner en/of zijn familie) om op terug te kunnen vallen.

Daarom blijven ze meestal een sterke band houden met hun familie en het verleden.  Verder hebben ze een rijke fantasie en zijn ze (over) gevoelig van aard. De Maan heerst over dit waterteken. 

Sleutelwoorden van de Kreeft:  gevoelig, zorgzaam, gesloten, warm, huiselijk, fantasierijk, de moeder 


LEEUW (LEO): IK KAN

Het dierenriemteken Leeuw is het vijfde teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 juli en 22 augustus. Bij dit teken hoort het vaste kruis en het element vuur. Wat een Leeuw doet moet hem persoonlijk aanspreken. Hij gaat hierbij uit van zijn eigen kracht.

In de meeste situaties kun je niet om een Leeuw heen: ze zijn dominant, stoer, romantisch en loyaal. De Leeuw is bedachtzamer en kritischer ingesteld dan zijn collega de Ram. Hij is een geboren leider wanneer hij zijn (super) ego kan beteugelen. De Zon heerst over dit vuurteken.

Sleutelwoorden van de Leeuw: zelfvertrouwen, bewustzijn, zelfexpressie, theatraal, leiderschap, dominant, ijdelMAAGD (VIRGO): IK ANALYSEER

Het dierenriemteken Maagd is het zesde teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 augustus en 22 september. Bij het teken Maagd hoort het beweeglijke kruis en het element aarde. 

Dit aardeteken is praktisch, kritisch, analyserend en dienstbaar ingesteld. Een Maagd wil zich graag nuttig maken. Daarom kunnen ze zich moeilijk ontspannen. Terwijl dat voor hun gezondheid juist nodig is, want dan kunnen ze zich weer opladen voor de volgende klus. 


Net zoals bij het luchtteken Tweelingen valt de planeet Mercurius ook onder het teken Maagd. Daarom is hun communicatievermogen (vooral op analyserend vlak)  goed ontwikkeld.  

Sleutelwoorden van de Maagd: analyserend, perfectie, arbeid, (zelf)kritiek, onderscheid, op detail gericht, lichamelijke gezondheid


WEEGSCHAAL (LIBRA): IK BALANCEER

Het dierenriemteken Weegschaal is het zevende teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 september en 22 oktober. Bij het teken Weegschaal hoort het hoofdkruis en het element lucht. 


De Weegschaal kan als geen ander mensen aan zich binden, is communicatief sterk aanwezig maar vindt het maken van een keuze (het wikken en wegen) een lastige opgave. Dat zorgt ervoor dat de Weegschaal lang blijft twijfelen maar op het eind wel een bewuste keuze kan maken. Het hebben van persoonlijke relaties is voor de Weegschaal bijna van levensbelang. 


Dit luchtteken kan een goede psycholoog of bemiddelaar zijn. En op grote schaal is er veel contact met het publiek (politieke functie bijvoorbeeld). Ook hier (net als bij het aarde teken Stier) heerst de planeet Venus over teken Weegschaal. 

Sleutelwoorden van de Weegschaal: evenwicht, schoonheid, kunst, harmonie, rechtvaardigheid, diplomatie, relaties


SCHORPIOEN (SCORPIO): IK BEGEER

Het dierenriemteken Schorpioen is het achtste teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 oktober en 21 november. Bij het teken Schorpioen hoort het vaste kruis en het element water. 


De Schorpioen heeft een alles of niets houding waardoor ze nogal rechtlijnig overkomen. Toch zijn ze juist heel gevoelig maar uit zelfbescherming laten ze die gevoeligheid niet (altijd) zien. 

Hun emoties gaan diep en zijn zeer intens. Door wat ze meemaken in hun leven en via seks kunnen ze boven zichzelf uitstijgen.


Geen andere dierenriemteken is zo strijdlustig als de Schorpioen maar doorgaans ook zo gesloten. Je kunt een Schorpioen beter niet als tegenstander hebben: als het erop aankomt deinzen ze nergens voor terug.  De transformerende planeet Pluto heerst over dit waterteken. 

Sleutelwoorden van de Schorpioen: seksualiteit, macht, controle, emotionele diepgang, wedergeboorte, geheimen, magie


BOOGSCHUTTER (SAGITTARIUS): IK BEGRIJP 

Het dierenriemteken Boogschutter is het negende teken in de dierenriem en is geboren tussen 22 november en 21 december. Bij het teken Boogschutter hoort het beweeglijke kruis en het element vuur. 

De Boogschutter houdt ervan om zowel lichamelijk als geestelijk actief te zijn. Hij houdt van reizen, zowel letterlijk als figuurlijk (via een goed boek bijvoorbeeld of een goeie film). Ook zijn ze sportief  ingesteld. 

 

Hij is altijd op zoek naar activiteiten om zijn geest te verruimen. Hierdoor heeft hij binnen een relatie veel vrijheid nodig. In zijn uitlatingen is hij niet altijd tactisch: hij zegt meestal wat hij denkt. Ook met 'persoonlijke gevoelens' heeft hij niet zoveel. De Boogschutter is iemand van de 'big picture' waardoor hij zich niet zo met details bezighoudt. De positieve planeet Jupiter heerst over dit vuurteken. 

Sleutelwoorden van de Boogschutter:   avontuurlijk,   filosofisch,  positief, gesteld op vrijheid, overdrijven, arrogant, de leraar


STEENBOK (CAPRICORNUS): IK GEBRUIK

Het dierenriemteken Steenbok​ is het tiende teken in de dierenriem en is geboren tussen 22 december en 19 januari. Bij het teken Steenbok hoort het hoofdkruis en het element aarde. 

De Steenbok is praktisch en ambitieus. Wat hij doet (al is het maar boodschappen doen), doet hij vol overgave. Het liefst is hij eigen baas.


Met zijn gevoelens weet hij zich vaak geen raad, daar is hij te nuchter voor. Vaak in de tweede helft van zijn leven en/of door een partner komt hij meer in contact met zijn gevoel. Voor zijn partner is hij een rots in de branding. 

Op een Steenbok kun je doorgaans altijd rekenen. Verder kunnen Steenbokken zich goed concentreren en organiseren. De vormgevende planeet Saturnus heerst over dit aardeteken. 

Sleutelwoorden van de Steenbok:  erkenning, waardering, toewijding, eigenwijs, praktisch, ambitieus, autoritair


WATERMAN (AQUARIUS): IK WEET

Het dierenriemteken Waterman is het elfde teken in de dierenriem en is geboren tussen 20 januari en 18 februari. Bij het teken Waterman hoort het vaste kruis en het element lucht. 

De Waterman is een individualist die zijn eigen persoonlijke gedachten en visie op het leven heeft. Hij is origineel, eigenzinnig, communicatief  en zoekt het liefst naar gelijkgestemden. 


De Waterman is in staat met allerlei rangen en standen om te gaan, daarin maakt hij geen verschil. Dit luchtteken laat zich meer leiden door logica maar doorgaans is zijn intuïtie ook goed ontwikkeld vanwege de planeet Uranus die over de Waterman heerst (plotselinge inzichten).  

Verder hecht hij veel waarde aan vriendschappen.  

Sleutelwoorden van de Waterman: onafhankelijk, origineel, gelijkwaardigheid, sociaalvoelend, excentriek, objectief, vriendschap 


VISSEN (PISCES): IK GELOOF

Het dierenriemteken Vissen is het twaalfde teken in de dierenriem en is geboren tussen 19 februari en 20 maart. Bij het teken Vissen hoort het beweeglijke kruis en het element water. Het teken Vissen is het meest spirituele teken van de dierenriem. 


Ze zijn (over)gevoelig voor sfeer en hebben een sterke verbeelding.  Als geen ander kunnen ze zich in de ander verplaatsen. Aan de ene kant kunnen ze zich opofferen voor de ander (in een relatie), aan de andere kant kunnen ze zich ook vrij maken van de standaard waarden en normen, zoals huisje, boompje, beestje. Dan zijn ze meer in staat hun eigen 'spirituele'  gang te gaan. 


Vissen beschikken vanwege hun inlevingsvermogen over hulpverlenende en therapeutische kwaliteiten. Ook kunnen ze zich verdiepen in de alternatieve hulpverlening zoals handlezen, tarotkaarten lezen, het mediumschap, reiki, massages. Verder zijn ze in veel gevallen heel creatief maar vatbaar voor verslavingen. De idealistische planeet Neptunus heerst over dit waterteken. 

Sleutelwoorden van Vissen: hulpverlenend, dromerig, spiritualiteit,  grenzeloos, verlossing, bezieling, geestelijke gezondheid


Sterrenbeeld TWEELINGEN hebben een speels, communicatief en leergierig karakter